ROCK THE REGION

Rock The Region ser fællesskabet mellem musikere, bands og folkene bag, som det stærkest afsæt for de enkeltes musikdrømme. Forløbet retter sig mod ambitiøse midtjyske bands og artister, og handler om at skabe konstruktive samarbejder mellem regionens musikfællesskaber, og bringe byernes musikmljøer tættere på det professionelle musiknetværk i Aarhus.

Du kan følge det hele på www.facebook.com/rocktheregiondk 

Rock The Region tog sin spæde start i 2016, som pilotprojekt i forbindelse med kulturhovedstadsåret Aarhus2017. I 2017 blev det fulde format for første gang udfoldet, og har siden da fortsat som et stærkt samarbejde mellem 6-8 midtjyske byer. 

I sit nuværende format bygger vi hvert år forløbet på seks bands, seks byer, en stærk turné og en showcase på SPOT Festival. Allerede i 2017 blev årets Live Sessions og Live Koncert-videoerne fra de seks artister på projektets officielle facebook-side set mere en 40.000 gange.

Forløbet består af følgende udviklingselementer:

► DIY Basic workshop i Aarhus

► Mental trivsel og banddynamik

► Individuel coaching I

► Live Performance Workshop

► Optagelse af Live Video Sessions

► Koncertturné i Region Midtjylland

► Individuel coaching II

► Koncert/showcase på SPOT Festival

Fra start til slut arbejder artisterne målrettet med at udvikle deres performance, deres præsentation og online tilstedeværelse, samt deres forretnings- og branchemæssige forståelse. Derudover vil der være fokus på mental trivsel og banddynamikker, og ikke mindst, at skabe fællesskab med de øvrige deltagere. Det er i fællesskabet vi ser den største mulighed for udvikle sig, både professionelt, trivselsmæssigt og personligt. Vi skaber fællesskab, ikke konkurrence.

Turnéens intense dage, ligger op til et målrettet arbejde med bandets musikalske udtryk, skarphed og optræden. Alle artister er med rundt til de forskellige byer og kan dermed trække på hinandens publikum. Hvert band på turnéen har en hjemby, hvor de sammen med den lokale repræsentant, har ansvaret for at skabe et godt event.

Forløbet kulminerer på SPOT Festivalen, som årligt trækker den danske og intenationale musikbranche til byen. SPOT Festivalen er en milepæl i de fleste hjemlige bands og artisters musikkarrierer, da det ofte er her aftaler bekræftes, indgåes eller nye bands opdages.

Rock The Region er et tæt samarbejde mellem en række midtjyske foreninger. Partnergruppen består frem mod 2021 af Drivhuset og Kult’en (Skive), Rytmisk Musik Holstebro og Subhuset (Holstebro), Platform K (Horsens), Fermaten, Justerbart og Scene7 (Herning), Kedelhuset og Hverdagslive (Silkeborg)Paletten (Viborg), Værket/Turbinen (Randers), samt Musikforeningen MONO (Aarhus).

Derudover har Rock The Region et tæt samarbejde med Promus – Musiknetværket i Aarhus, DMF Aarhus, Mental Voice og SPOT festival.

Rock The Region er støttet af Tuborgfondet og de medvirkende kommuner/byer.

For mere info, kontakt Ricco Andie Jensen, projektleder, på mono@mono.dk og 86121444

Se alle video fra forløbet på www.facebook.com/rocktheregiondk 

SPØRGSMÅL?

VIDSTE DU AT?