Grobund Bandakademi

Grobund Bandakademi har siden 2009 været en fast del af øvehuset MONORAMA og i tæt samarbejde med foreningen. Grobund Bandakademi er en selvstændig forening og en del af Aarhus Musikskole, som tilbyder unge bands og musikere muligheden for et øvelokale med en fast ugentlig øvetid med en professionel banddoktor tilknyttet.

Grobund Bandakademi er et tilbud for 14-20 årige unge musikere, der gerne vil spille i band og lave deres egen originale musik. Man kan tilmelde sig som band eller som enkeltperson. Tilmelder du dig som enkeltperson, vil Grobund forsøge at sætte dig sammen med andre i samme aldersgruppe, der gerne vil komponere og spille musik i samme stil som dig.

Kriterierne for Grobunds måde at sammensætte bands på beror i høj grad på, hvem Grobund tror vil fungere godt sammen socialt. Det beror mindre på det tekniske niveau.  Erfaring er, at niveauet betyder mindre for en god proces, når man har med originalitet, sangskrivning og musikalsk skabelse at gøre. Det er i højere grad det gode sociale sammenhold og dynamikken mellem bandmedlemmerne, der er vigtigt for en god skabelsesproces.

Når man bliver medlem af et band, så bliver man tildelt en fast ugentlig øvetid på 2,5 time, hvor der vil være en banddoktor tilknyttet, som hjælper med alt fra det musikalske til det tekniske, udtryk, sceneudtryk, branchekendskab mv. – det er meget individuelt, hvad hvert enkelt band har behov for. Udover den faste øvetid er der fri adgang til lokalerne, hvis man vil øve ekstra, så vidt at de er ledige.

En stor del af Grobunds filosofi er, at det er vigtigt at komme ud og spille sin musik for et publikum. Grobund arrangerer derfor en masse koncerter, ligesom mange samarbejdspartnere efterspørger unge bands fra Grobund. Det giver bare rigtig meget at komme ud med musikken!

Grobund råder over to fuldt udstyrede øvelokaler i MONORAMA.

Læs mere om Grobund Bandakademi HER

SPØRGSMÅL?

VIDSTE DU AT?