Live Camp: Bænch fylder bagagen med koncerter og nye kontakter

Horsensbandet Bænch har for alvor suget til sig af de mange vækstlagsprogrammer som findes inden for rækkevidde. I 2022 blev de en del af Rock The Region turnéen og senest har sejren i Quasar på Jelling Festival sendt dem mod Smukfest og Live Camp.

Vi møder bandet kort efter deres yderst vellykkede koncert på Live Camp-scenen på Smukfest.

De mørke skyer hang ellers tungt over pladsen og truede med at give bandet en lidt flad oplevelse. Men regnen forsvandt, solen dukkede op, og det samme gjorde publikum.

“Vi vidste ikke helt hvad vi turde forvente af koncerten, men selvfølgelig var vi super taknemmelige og spændte. Vi havde i hvert fald forventet en god festivalstemning når vi nu skulle spille i warm-up dagene, og det var der uden tvivl. Vi var lidt nervøse over om regnen ville holde folk inde i deres telte, men da solen kom frem begyndte folk heldigvis at komme til. Koncerten var super vellykket, folk var glade, lyden var god og vi var i topform, så det hele gik op i en højere enhed.”

I det hele taget har mødet med Smukfest og Live Camp været en god oplevelse for bandet. Der er da også sørget for gode vilkår med et lækkert backstage-område, super gode sceneforhold og masser af hjælp til blive klar til koncerten. Derfor står oplevelsen også frem for bandet.

“Den var været rigtig god, scenen var fed og crew medhjælperne var super søde og dygtige.”

Selve backstage-området er vanen tro godt fyldt op med nogle af de 35 optrædende bands og solister, men derudover finder man en god portion radiofolk, branchefolk og journalister, som er med til at give et ekstra professionelt drive til vækstlagsscenen. Der er noget at komme efter for alle.

“Vi var selvfølgelig ude og mingle backstage efter koncerten og har haft nogle gode, interessante samtaler, og vi kommer sikkert til at møde flere i løbet af ugen. Men vi har i hvert fald fået et par tråde at samle op på når vi kommer hjem.”

Gode kontakter i bagagen, er blot næste skridt på bandets vej frem. Bænch har taget for sig af de initiativer som området tilbyder, og det har givet pote.

“Det har betydet så meget for os! De programmer vi har deltaget i har givet os virkelig mange gode ting med i bagagen, både coachingen, de mange showcases vi kom ud og spille og selvfølgelig de kontakter man får – både branchepersoner og andre upcoming artister er super gode at kende.”

Der har været fart på sommeren, som yderligere krones med Uhørt Festival i København, men der skal også være tid til at samle op og skabe nyt.

“Nu har vi haft både Quasar, Spot, Jelling og selvfølgelig Live Camp som vores primære fokus de sidste par måneder. Når festivalsæsonen er slut handler det om at komme tilbage i øvelokalet og få skrevet en masse nye, gode sange.”

Se mere på https://www.facebook.com/Baenchofficial

Foto: Jesper Callesen

Foto (nederst) Malene Vinge Jakobsen

VIDSTE DU AT?