Din branche

Under 'Din branche' kan du finde omtale og links til de organisationer det kan være en god idé at du som musiker kender til og holder øje med.

Her finder du svar på mange af spørgsmålene om musikbranchen, flere har støttemuligheder for musikere og musikprojekter, så kig godt efter.


ORA - Organisationen af Rytmiske Amatørmusiker

ORA er din organisation hvis du er amatørmusiker (og amatør betyder ikke at du er dårlig til at være musiker!). Organisationen arbejder på landsplan som interesseorganisation for dig, ved at skabe opmærksomhed på vækstlagsmusikken i Danmark. Blandt nogle af de ting du kan bruge ORA til er: du kan søge støtte bl.a. til transport, til musikprojekter, du kan deltage i AuditionDays og Plekter etc.

Se mere på www.ora.dk

 

Promus - Produktionscenteret for Rytmusik Musik i Aarhus

Som musiker i Aarhus er Promus et must. Visionen bag PROMUS er at samle viden og innovation, netværks- og vækstlagsarbejde indenfor det århusianske musikmiljø under ét tag. Målet er at styrke og ruste de forskellige aktører til de store udfordringer, musiklivet står overfor i fremtiden.

Se mere på www.promus.dk

 

Kulturforvaltningen

Aarhus Kommunes kulturforvaltning understøtter kulturen og musikken med en række forskellige tiltag. Hvis du er kulturel iværksætter og ønsker at lave diverse arrangementer, eller hvis du er musiker og søger støtte, kan du finde forskellige ordninger her.

Se mere på Kulturforvaltningen

 

DMF

Dansk Musiker Forbund er musikernes fagforbund og a-kasse. For dig som musiker er der naturligvis masser af støtte at hente som medlem, men også for ikke medlem, bl.a. de foredrag MONO og DMF Aarhus har arrangeret sammen.

Se mere på www.dmf.dk

 

ROSA/MXD

ROSA - Dansk Rock Samråd og MXD er to af de store aktører i dansk rytmisk musik. Der arbejdes i begge institutioner for styrkelse af den dansk producerede musik, især med henblik på udlandet. ROSA's mest kendte tiltag er naturligvis SPOT Festivalen. For bands og solister er der turnéstøtte at hente og forskellige andre ting

Se mere på www.rosa.org

 

KODA

KODA er en non-profit medlemsforening hvis arbejde det er at sørge for, at dem der har skabt musikken, får betaling, når musikken spilles offentligt. Så derfor, laver du din egen musik, så husk at blive medlem. Som medlem er det tillige en række støttemuligheder der kan søges.

Se mere på www.koda.dk

 

Kunst.dk

På Kunst.dk finder du én indgang til alle de tilskud, der administreres af Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Kunststyrelsen. Du finder også en oversigt over initiativer og tilbud inden for hvert af kunstområderne: arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk & design, musik og scenekunst.

Se mere på www.kunst.dk

 

Vækstlagsrådgivningen

Hvad enten man er kulturel ildsjæl og brænder for skæve events, arrangerer koncerter, promoverer teater, spiller i band, laver film, eller andet – så er der utroligt mange udfordringer; Fundraising, promotion, den digitale verden, pressekontakt, fonde, projektplaner, frivillige, etc. Det kan Vækstlagsrådgivningen hjælpe dig med at få styr på. Bag rådgivningen står Steffen Rasmussen, tidligere indehaver af Strange Ears.

Se mere på www.vaekstlag.dk

 

Underground Music Awards

UMA uddeler hvert år priser til de bedste nye danske upcoming bands i forskellige genrer. Bliv anerkendt allerede inden du og bandet bliver kendt i den brede offentlighed. For at komme i betragtning skal man indstille sig selv i den genrer man sådan ca. hører til i.

Se mere på www.undergroundmusicawards.dk

 

Musikparlamentet

Musikparlamentets aktiviteter er centreret omkring faste debatarrangementer i København og Århus, som oftest kombineret med koncerter med interessante upcoming-navne som en reminder om, at det er musikken det handler om. Musikparlamentet har til hensigt at være musikbranchens og musiklivets uafhængige partner, når det gælder debat af problemstillinger inden for musikkens verden. Det betyder ikke, at vi ikke har meninger, men som organisation er det vores mål at bevare et neutralt ståsted.

se mere på www.musikparlamentet.dk

 

Liveparlamentet

Liveparlamentet vil bruge Musikparlamentets omfattende netværk indenfor musikbranchen til at yde målrettet hjælp til bands på kanten af et gennembrud. Det kan være bands, som mangler en booker eller manager, ikke ved hvor de skal udgive deres musik – eller måske trænger til hjælp ift. nærvær eller gennemslagskraft på scenen. Liveparlamentets showcases er altså ikke for bands, der kun har spille få koncerter og stadig er i opstarten af karrieren. Derimod er de for bands, der allerede har erfaring og materiale, men mangler netværk, viden, coaching og dermed et sidste skub for at bryde igennem lydmuren.

Se mere på www.liveparlamentet.dk

 

Underground Music Festival

Underground Music Festival (UMF) er et nyt koncept, der har til formål at sætte undergrundsmusikken på danmarkskortet og etablere reele undergrundsscener ude i de lokale miljøer rundt i Danmark. Gennem seks minifestivaler i undergrundens tegn, som afholdes i henholdsvis Horsens, Herning, Odense, Hillerød, Vordingborg og København, præsenteres lokalmiljøerne for noget af det bedste undergrundsmusik som Danmark har at byde på. Derudover indbydes samtlige aktører inden for de lokale musikmiljøer til debat og dialog gennem en række workshops, som tager udgangspunkt i vækstlagsmusikkens muligheder og udfordringer i en lokal kontekst.

Se mere på www.undergroundmusicfestival.dk

 

Dansk Live

Dansk Live er de danske spillesteder og festivalers interesseorganisation. Dansk Live repræsenterer cirka 100 danske livearrangører, der med et kunstnerisk og ideelt sigte præsenterer rytmiske koncerter for et stadigt voksende publikum. De arbejder for at forbedre vilkårene for livemusikken bl.a. via politisk opsøgende arbejde og kommercielle aftaler. Samtidig arrangerer de seminarer og kurser, kampagner som Music Against Drugs og samarbejder med andre musikorganisationer om bl.a. koncert-projekter og Årets Danske Live Navn.

Se mere på http://dansklive.dk

 

Musikzonen

Musikzonen er en landsdækkende netværksorganisation nedsat af Erhvervs- og Byggestyrelsen og skabt af den danske musikbranche. Musikzonen er til for virksomheder, organisationer, foreninger og uddannelser med musik i fokus. Vi medvirker til at bygge bro til andre erhverv, forskning mv. med det formål at udvide musikbranchens råderum og muligheder. Det gør vi bl.a. gennem videndeling, netværksskabelse, seminarer og dialogmøder. Musikzonen arbejder for at få mere musik i dansk erhverv og mere erhverv i dansk musik.

Se mere på http://musikzone.dk

 

Gateway

Flere og flere musikere udgiver selv. Derfor etablerede Dansk Musiker Forbund i 2006 Gateway Music for at hjælpe de kunstnere, der enten ønsker at starte eget pladeselskab eller  ønsker at udgive i eget navn, hvor man selv er producent. Gateway varetager rollen som distributionsselskab og gør det derved langt lettere for Do It Yourself – musikere, der ønsker at gøre deres musik tilgængelig både digitalt og fysisk. De kan ligeledes tilbyde kunstnere at få deres egen webshop til salg af fysiske produkter såsom CD’er, LP’er og merchandise.

Se mere på www.gatewaymusic.dk