Auditiondays

Hvor langt er vi i bandets udvikling og hvad skal vi arbejde målrettet på? Det er nogle af de spørgsmål man kan få besvaret, ved Auditiondays i MONORAMA. Spil 20 minutter og få en halv times konstruktiv feedback fra kyndige branchefolk

AUDITIONDAYS er et koncert- og coachingevent vi præsenterer to gange årligt i MONORAMA, i samarbejde med ORA (ORA initiativ). Helt grundlæggende handler det om at hjælpe bands og artister på rette vej, ved at lade uvildige, kyndige branchefolk lytte til bandet. Det kan nemlig være ufatteligt svært, som medlem af bandet, at lytte helt oprigtigt til egen musik og tage beslutninger om hvad næste mål skal være. Måske er man endda ikke helt enige om retningen. Her kan Auditiondays virkelig bruges målrettet.

I går på scenen, spiller jeres bedste materiale og optræder som I ville, på en hvilken som helst scene. Blandt publikum sidder to til tre specielt inviterede branchefolk eller etablerede musikere, som I efterfølgende møder i enerum. 

Der har været en lang række forskellige coaches tilknyttet, som bandsene har fået konstruktiv feedback fra, bl.a. Casper Hegstrup (P6 Beat), Kristian Koch (Scenecoach), Mikael Højris (Konsulent, DMF), Henrik Marstal (Musiker, forfatter, debattør), Gunnar Madsen (Leder af SPOT Festivalen), Søren Balsner (Carpark North), Stefan Facius (Manager etc.) og mange flere.

Målrettet bandets ambitioner

Hvert band får 30 minutter i enerum med de tre coaches, som giver feedback på bandets koncert, men der er også tid til at snakke om bandets fremtidsplaner og få svar på spørgsmål om musikbranchen.

Coachingen kan – afhængigt af bandets styrker og svagheder – bl.a. komme ind på: stage performance, udtryk, sammenspil, tekniske færdigheder, komposition og sangskrivning, stil, publikumskontakt osv.

Tanken med denne coaching er at give de deltagende bands et skub videre i den retning, deres ambitioner selv udstikker. Ved at få styrker og svagheder påpeget, får man også synliggjort en mulig arbejdsproces, der er fremadrettet og fokuseret og i det lange løb kan hjælpe det enkelte band til at nå de personlige mål.

Vi sigter ikke nødvendigvis mod at finde de bands, der står foran det store gennembrud men nærmere mod de bands, der endnu ikke er flyvefærdige men som kan få desto mere ud af nogle velmente ekspertråd.

I AuditionDays vægtes desuden engagement over evne, og det vigtigste er, at de enkelte bands har nogle ambitioner med deres musik.

Søg om at spille på Auditiondays via ora.dk eller direkte på mono@mono.dk (Emne: Auditiondays)