Nye artister og bands får chancen Smukfest

side livecamp2Danmarks Smukkeste Festival er tilbage efter to år med Coronanedlukning. Og det er der mange der har glædet sig til. Alle billetter er revet væk, publikum er sultne efter nye oplevelser, og dermed burde der være lagt op til musikfest for fuld udblæsning. Vanen tro er der masser af ny musik på programmet.  
 
Et hav af bands og artister står klar til at levere fest og fællessang under bøgetræerne, Men blandt de mange navne i programmet er der på vanlig vis også masser af helt nye artister og ny musik at opleve. 
 
Her på redaktionen er det naturligvis mest det nye vi retter spotlyset mod, og de kommende dage drager vi mod skoven syd for Skanderborg. Nærmere bestemt starter vi lidt uden for skoven ved teltområdet Kærligheden. Det er nemlig her de unge rykker ind allerede søndagen før den officielle festivalstart, og det er her opvarmningsfestivalen Live Camp finder sted.
 
En festival i festivalen siden 2011
 
Siden 2011 har Live Camp dannet rammen om mødet mellem ny musik og nye publikummer. Og placeret, som scenen er på de nysgerrige unges teltområde Kærligheden, burde der være fundament for et helt rigtig match. 
 
Alle årene har de udvalgte bands dystet om at blive Live Camps udvalgte, som ud over æren får lov at rykke ind på de store scener om onsdagen, og Tak Rock talentet, som åbner Teltet lørdag. En lang årrække har finalen for Karrierekanonen også være afviklet på scenen. I 2022 fokuserer scenen på Live Camps udvalgte, Tak Rock og så den nye EDM Pris. 
 
 
Alle de brede genrer er repræsenteret på scenen, og dermed altså musik for de fleste. De nyeste stjerneskud får en mulighed for at etablere sig på den danske musikscene og vise, hvorfor netop de repræsenterer den nye lyd – og så får alle gæsterne en lille, kærkommen smagsprøve på morgendagens stjerner. På allerforreste række! Alle artister og bands er udvalgt af en række af branchens professionelle aktører. 
 
En perlerække af nye stjerner
 
Kigger man listen igennem af tidligere navne på Live Camp scenen, så er der masser af artister at finde, som idag er at finde i radioen og på de store scener. Det er er ikke kun vinderne af priserne der er tale om. I 2014 vandt Mendoza over Scarlet Pleasure og Lord Siva, som siden har været fast inventar på både hitlister og festivalscener. 
 
Andre navne tæller Topgunn, Anya, Thøger Dixgaard, Farveblind, og det energiske og sprudlende Total Hip Replacement.
 
Der er masser at komme efter både for publikum og de deltagende artister. Og de næste dage vil vise hvem der fange tidsånden, publikums gunst og ikke mindst branchefolkenes interesse. 
 
Se mere på smukfest.dk 
 
Foto: Live Camp/Smukfest