Mer' Monitor! 44 kaster lys i en mørk tid

MM 44 FINAL forsideKære musiker. Vi er her stadig! Og det håber vi også du er. Derfor tager vi endnu en omgang i manegen og ser på noget af det der trods alt rører på sig derude. Musikbranchen bløder… but the show must go on! Og the show do go on, takket være en masse dybt engagerede mennesker.

Bl.a. satte to festivaler i sensommeren lys i en ellers helt mørklagt festival sommer. Den velkendte Uhørt Festival, som er dedikeret det nationale vækstlag, bød på hele tre dage med tre scener og 42 artister, og den helt nye House of Noise Festival så dagens lys i og omkring Ekho Ekho på Refshalen i København. Det er stærkt gået, når man tænker på hvor mange benspænd der er strakt ud foran arrangørerne i denne tid. Her på redaktionen løfter vi på hatten og siger tak.

Gå direkte til Mer' Monitor! 44 og læs med

I denne udgave reflekterer Emil Grønkær Svendsen kort og præcist over oplevelsen på Uhørt, der trods restriktioner, ifølge ham, nåede i mål med at forløse oplevelsen af live musik og nærvær, selvom, som han skriver, ”det var spøjst at sidde og golf-klappe til en hardcore koncert, så var det meget bedre end ingenting”.

Hos Grobund Bandakademi i Aarhus holder man også faklen højt og viser vej – og for noget så vigtigt som næste generation af musikere. På baggrund af mere end 10 års erfaringer med at skabe musikalsk kreativitet på et stærkt fundament af fællesskab, har de netop udgivet bogen ’Banddoktor’. Bogen, der i skrivende stund bliver revet ud af hænderne på dem, skal tjene som inspiration til aktører over hele landet, så flere kan lave egne, levedygtige sammenspils initiativer, men husk: man skal dryppe lidt personlighed i gryden ellers virker formlen ikke! Læs med side 4.

Større og mindre initiativer gør godt for en hårdt ramt branche. Der bygges på fremtiden og næste generation, som i Aalborg, hvor man efter en række år i forberedelsesfasen har åbnet Korma, et udviklingshus for den rytmiske musik. Med inspiration fra regionale musikcentre i Norge og Promus i Aarhus, vil man skabe et stærkere og mere sammenhængende musiklandskab i det nordjyske. Læs med side 8.

Og så skal vi et første kig inden for hos urbanmusikkens vækstlag. Den 22 årige producer/rapper Corvani har fuld gang i de skarpe beats og søger konstant nye ’collabs’ over hele landet. Til alt held for os og andre interesserede i genren, så interviewer han dem han møder på sin vej og deler det – sammen med to af hans venner – på kanalen Bag Facaden. Læs med fra side 6 og find ud af hvad bl.a. rocken kan lære af urbanscenen. I næste omgang af Mer’ Monitor! kan du se frem til at komme et spadestik dybere i netop urbangenren.

Moe spritter af på bagsiden og vi ønsker god læselyst.

Læs Mer' Monitor! 44