Ingen metal i Mølleparken, men fuld fokus festival

MGMUnderstrømDen intime festival med det hårdslående program, MONO Goes Metal Festival, har sin hjemmebase i MONORAMA på Tomsagervej i det sydvestlige Aarhus. De seneste år har Musikforeningen MONO, som står bag festivalen, dog taget konceptet med ud af huset og stået bag en række meget succesfulde events på SPOT Festivalen og ikke mindst til Understrøm i løbet af Festugen. Nu er det dog tid til at tage konceptet tilbage til udgangspunktet.

Danmarks koldeste festival, som MONO Goes Metal også kaldes, har de seneste 10 år fundet sted når januar bliver til februar. På årets koldeste dage varmes der op under et sydende bryg af det bedste metal- og hardrock fra hele landet, ja indimellem fra det nære udland. 12 bands over to dage og en brandvarm fest, sådan kender de fleste nok festivalen.

Mange kender dog også MONO Goes Metal for ’12 timers metal i Mølleparken’, som har fundet sted under festugen de seneste fire år. Et brag af en dag, hvor metalmusikken har kunnet opleves udendørs, LIVE og midt i byen. Eventen har været et tilløbsstykke, som har givet metal- og hardrock fans en kærkommen lejlighed til at opleve deres yndlingsmusik under åben himmel.

I år har Festugens Understrøm Festival, som MONO har præsenteret metalprogrammet under, dog valgt andre veje. Samtidig har MONOs hårdtarbejdende metalbookere fået en tiltrængt pause og kan nu fokusere 100% på MONO Goes Metal Festivalen. Lars Muljord og Kasper Behrendt, fra MGM Booking fortæller:

”12 timers metal i Mølleparken har været en god mulighed for at præsentere et stærkt hardrock- og metalprogram, under forhold der minder om en rigtig sommerfestival, med græs under fødderne og sol fra oven. Folket har bakket op, og det er vi super glade for. Det har dog også været et stort arbejde, og da vi arbejder dedikeret, men på frivillig basis som bookere, har vi valgt i år at fokusere alle kræfter på festivalen.”

Festivalen er flagskibet og hele udgangspunktet for succesen:

”Det er vores festival i januar, som har gjort det muligt at byde ind på SPOT og Understrøm med MONO Goes Metal-konceptet. Og vi skal holde fast i den høje kvalitet, som er udgangspunktet. Festivalen har været udsolgt de sidste mange år. 200 dedikerede og meningsdannende metalfans kommer hvert år med høje forventninger, og dem har vi tænkt os at leve op til”, forklarer Lars Muldjord og Kasper Behrendt fra MGM Booking.

MONO Goes Metal har dog ikke permanent trukket sig fra events i byen. Bl.a. er festivalen til stede som medarrangører når SPOT præsenterer metal på Train d. 5. september. Det bliver til den nette sum af 6,66,- kr. pr. billet. Om der kommer andre events og om festivalen vender tilbage til Mølleparken må tiden vise, indtil videre kan du glæde dig til den koldeste af festivaler i starten af 2021..

MONO Goes Metal Festivalen finder i 2021 sted d. 5.-6. februar.

Følg med på https://www.facebook.com/events/1510386079140464/

Få mere info på www.mono.dk eller mono@mono.dk