Rock The Region

Rock The Region er et regionalt talent- og udviklingsprojekt for det rytmiske vækstlag. Målet er at skabe en karriereudviklingsplatform for ambitiøse midtjyske bands og artister, skabe konstruktive samarbejder mellem regionens musikfællesskaber, og bringe byernes musikmljøer tættere på det professionelle musiknetværk i Aarhus.

Du kan følge det hele på www.facebook.com/rocktheregiondk 

RyanEgmontAtlas2Første Rock The Region-forløb så dagens lys i foråret 2016, hvor fem midtjyske byer, fem musikfællesskaber og fem bands to del. Efter en ansøgningsrunde i slutningen af januar, blev fem bands fra de fem deltagende byer udvalgt. Herefter fulgte en to måneder lang proces, rettet mod at styrke de deltagende bands og artister både musikalsk og branchemæssigt.

Rock The Region folder konceptet helt ud

Kulturhovedstadsåret Aarhus2017 blev rammen hvor det fulde Rock The Region-program så dagens lys. Seks bands, seks byer, en stærk turné og en meget velbesøgt showcase på SPOT Festival. Live Sessions og Live Koncert-videoerne fra de seks artister på projektets officielle facebook-side, blev set mere en 40.000 gange. 

Forløbets elementer er:

► DIY Basic workshop på Promus i Aarhus

► Mental trivsel og banddynamik

► Individiuel coaching I

► Live Performance Workshop

► Optagelse af Live Video Sessions i MONORAMA

► Koncertturné i Region Midtjylland

► Individuel coaching II 

► Meet The Talent - Speedmeetings med booking-, management-, og pladeselskabsfolk

► Koncert/showcase på SPOT Festivalen

Fra start til slut arbejder artisterne målrettet med at udvikle deres performance, deres præsentation og online presence, samt deres forretnings- og branchemæssige forståelse. Derudover vil der være fokus på mental trivsel og banddynamikker med mental træner, Gitte Karvonen. De forskellige elementer i forløbet understøtter og supplerer bandets arbejde, f.eks. Live Video Sessions i forhold til at præsentere bandet online, og Meet The Talent med hensyn til direkte pitch med branchefolk.

Turnéens intense dage, ligger op til et målrettet arbejde med bandets musikalske udtryk, skarphed og optræden. Alle artister er med rundt til de forskellige byer og kan dermed trække på hinandens publikum. Hvert band på turnéen har en hjemby, hvor de sammen med den lokale repræsentant, har ansvaret for at skabe et godt event.

Forløbet kulminerer på SPOT Festivalen, som årligt trækker den danske og intenationale musikbranche til byen. SPOT Festivalen er en milepæl i de fleste hjemlige bands og artisters musikkarrierer, da det ofte er her aftaler bekræftes, indgåes eller nye bands opdages.

Rock The Region er et tæt samarbejde mellem en række midtjyske foreninger. Partnergruppen består frem mod 2021 af Kult'en (Skive), Rytmisk Musik Holstebro, Musikstedet/Kulisselageret (Horsens), Rytmisk Musik Herning/Scene 7, Kedelhuset (Silkeborg)Lydfabrikken (Viborg), Værket/Turbinen (Randers), samt Musikforeningen MONO (Aarhus).

Derudover har Rock The Region et tæt samarbejde med Promus - Musiknetværket i Aarhus og SPOT festival, og flere kommer til i 2021.

For mere info, kontakt Ricco Andie Jensen, projektleder, på mono@mono.dk  og 29645251

YWFMNSpot

Se alle video fra forløbet på www.facebook.com/rocktheregiondk 

Fællesbillede 2019